Polymer Science Park Nieuwsbrief februari 2016
Bekijk deze email in uw browser

Lezing en netwerkborrel PolyPlasticum en Polymer Science Park 

Op 17 maart aansluitend aan de proeftuin bijeenkomst vindt de jaarlijkse netwerkborrel plaats van het PolyPlasticum samen met het Polymer Science Park. Net als vorig jaar zullen drie sprekers korte, levendige presentaties geven over  nieuwe ontwikkelingen rond kunststof.  Dr. Gerard Cnossen, Director Materials & Finishing, Technical Expert Group, Philips Personal Health Drachten spreekt over Consumer Products Surfaces : a value engineering approach. Ing. Ytsen de Boer, Project Manager Kornelis Caps & Closures B.V. Steenwijk zoemt in op het automatiseren in de kunststof verwerkende industrie. En last but not least vertelt PhD Candidate ir. Hans van Hoek over zijn promotie devulcanisatie van autobanden: rubber granulaat voor hergebruik in autobanden.
Aanmelden kan ook hiervoor bij Manita van der Ploeg 038 – 853 4810 of M.vanderPloeg@polymersciencepark.nl.
klik  hier voor het programma
 

PSP onderzoek naar bakelietrecycling 


Energiemaatschappijen zijn bezig om in alle huishoudens in Nederland de bestaande energiemeters te vervangen door “slimme” meters. De oude meters die hierbij verwijderd worden zijn vaak geproduceerd van Bakeliet, een van de eerste thermohardende kunststoffen die veel in deze toepassing gebruikt is. Op dit moment zijn er geen hoogwaardige toepassingen voor dit gerecyclede materiaal.
 
Het PSP heeft onderzoek gedaan naar een hoogwaardige toepassing voor gerecycled Bakeliet. Dit onderzoek was uitgevoerd door het PSP in samenwerking met studenten die de minor Process Development in the Chemical Industry (PDCI) aan de Hogeschool Utrecht (HU) volgen. Voor informatie over de resultaten van dit project: link of neem contact op met het Polymer Science Park op info@polymersciencepark.nl
 

Proeftuin Recycling Bijeenkomst

In het voorjaar van 2015 is Polymer Science Park gestart met het opzetten van de proeftuin recycling.
Binnen de proeftuin lopen op dit moment 6 projecten waar 11 bedrijven direct bij betrokken zijn – in totaal gaat het om een verhoging van 100,000 ton gerecyclede kunststoffen. Het unieke karakter van de projecten is dat vanuit een breed kennisvlak wordt gekeken naar concrete toepassing en realisaties. Dit maakt het mogelijk om vaak in relatief korte tijd te zorgen dat een groter aantal kunststoffen gerecycled kan worden en dat waarde toegevoegd kan worden voor de deelnemers.
 
Vlak voor de kerst kreeg PSP het positieve nieuws dat de Proeftuin recycling subsidie door OP-OOST is toegekend. Dit is een mooie mijlpaal en dit maakt het mogelijk om recycling nog beter op onze agenda te zetten.
 
Derhalve de hoogste tijd om iedereen te informeren over de status en het vervolg. Hier zal ook de mogelijkheid zijn om zelf of in combinatie met andere bedrijven te kijken naar nieuwe projectmogelijkheden. De bijeenkomst vindt plaats op 17 maart as om 15.00 uur. Aanmelden kan bij Manita van der  Ploeg 038 – 853 4810 of M.vanderPloeg@polymersciencepark.nl.
Aansluitend is er een lezingen en netwerkborrel van het PolyPlasticum en Polymer Science Park.

Proeftuin Recycling Update

17 maart 16 | Zwolle


Lezing en netwerkborrel PolyPlasticum en Polymer Science Park

17 maart 16 | Zwolle
 

Chemische Kring

17 februari 16 | Zwolle

 

Nieuwjaarsbijeenkomst 3D print mini-congres met onthulling demonstrater

Maak kennis met Trippi

Beutech wint prijs!

Mogelijkheden voor ondernemers bij Windesheim

1.     Marketing - Online communicatie
         en Marketingcommunicatie

2.     Techniek- Diverse mogelijkheden 
        op het gebieden als: serious
        gaming, concept en creatie, App 
        Development, IT-
        innovations,  Business Assignment
        en Security Engineering.

3.     Financiering -Fundraising,
         Grantmaking en Sponsoring

4.     Internationalisering

5.     Logistiek -Inkoop, Supply Chain 
        Management
en Process
        Optimization


meer informatie klik hier

Copyright © 2014 Polymer Science Park, All rights reserved.

Onze gegevens zijn:
www.polymersciencepark.nl


Uitschrijven    Uw gegevens aanpassen 
 
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Web
Web
YouTube
YouTube