Polymer Science Park Nieuwsbrief december 2016
Bekijk deze email in uw browser

3D PrintHuge
 

Samen met 10 partners is hard gewerkt om de eerste fase van het project af te ronden. Inmiddels gaat het printen met PP in de testopstelling al heel goed. En zijn naast de vorm ook de gemeten eigenschappen veelbelovend. De komende periode wordt nog verder gewerkt aan de samenstelling van het materiaal en het bouwen van een proefopstelling.

Geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met Gydo Willemsen via
g.willemsen@polymersciencepark.nl

Netwerkborrel Kunststoffen & Sensoren -
Plastics get smart


Op 10 november organiseerde het Polymer Science Park een netwerkevent: Kunststoffen en Sensoren – Plastics get Smart. Zo’n 70 ondernemers luisterden onder grote belangstelling naar een overview van de nieuwste mogelijkheden van slimme materialen en meer specifiek kunststoffen door Ruud Vermeulen van Lux Research. Vervolgens zoomde Herman Tuininga in op een aantal aansprekende toepassingen waar hij met zijn bedrijf Salland Electronics actief mee is.

Komende jaren gaat Polymer Science Park samen met bedrijven demo-projecten uitwerken in het cluster Kunststoffen en Sensoren. In dit cluster wordt samenwerking bevorderd tussen bedrijven uit de Kunststoffen sector en Smart Industry sectoren en universiteiten en worden innovatieve toepassingen gestimuleerd vanuit de combinatie kunststoffen, sensoren en robotica.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen? Meer te horen over de kansen die het uw bedrijf biedt? Geïnspireerd te raken door (inter)nationale sprekers en mooie inspiratiesessies? Dan kunt u het congres op 22 maart zeker niet missen!


Save the date 22 maart 2017
 
 

Even voorstellen nieuwe collega Femke de Loos

Mijn naam is Femke de Loos en ik ben sinds november dit jaar bij het Polymer Science Park werkzaam als senior projectleider kunststoffen. In deze functie zal ik een overkoepelende en inhoudelijke rol binnen de PSP organisatie vervullen. Tot november dit jaar heb ik 10 jaar bij Lankhorst in Sneek gewerkt binnen verschillende functies, van proces engineer in de kunststof film extrusie tot team manager R&D en intellectual asset manager. De brede ervaring die ik deze jaren heb opgebouwd, gebruik ik met veel plezier in deze nieuwe uitdagende rol binnen PSP.

Morein Plastics nieuw lid PSP

Al bijna 30 jaar houdt Morein zich bezig met de recycling van diverse kunststoffen. Jaarlijks wordt ca. 20.000 ton hoogwaardig maalgoed en regranulaat geleverd aan de kunststofverwerkende industrie. Hierbij ligt de focus op PS (Polystyreen) en PP (Polypropyleen).
Morein maakt gebruik van diverse recyclingtechnieken zoal het vermalen, het wassen en scheiden, en het regranuleren. Hiertoe beschikt Morein over een modern machinepark met o.a. extruders voorzien van laserfilters en gravimetrische dosering.
Morein is gevestigd in Denekamp en sinds 2005 ook in Nordhorn (Duitsland). www.morein.nl 


Regio Zwolle congresresultaten 2016

Ook dit jaar heeft het Polymer Science Park tijdens het Regio Zwolle congres op 15 december haar mooie resultaten gepresenteerd.
Bij het Polymer Science Park is naast de doorgroei van het aantal leden en ondersteunde businesscases een belangrijke stap gezet in de groei van het aantal grote samenwerkingsverbanden.
In 2017 zal worden ingezet op de doorgroei met focus op het aantal grote projecten. Het verstevigen en vergroten van internationale samenwerkingen. De eerste is inmiddels een feit. Met Duitse en Nederlandse partners wordt gestart per 1 januari 2017 met het Interreg programma Smart Production. In de eerstvolgende nieuwsbrief zullen wij u daarover verder informeren.
Een andere belangrijke uitdaging is het realiseren van de Polymer Campus!
 


Nuon Solar Team bij Polymer Science Park

Het Nuon Solar Team komt naar Zwolle! Dit team bestaat uit 16 gemotiveerde studenten van de Technische Universiteit Delft. Het team streeft ernaar om efficiënte en duurzame techniek te promoten door deel te nemen aan zonneraces. De Bridgestone World Solar Challenge (een race van 3000km dwars door de outback van Australië) is ’s werelds meest prestigieuze en bekende zonnerace. Ons team heeft op dit moment de race zes van de acht keer gewonnen, inclusief de laatste editie in 2015. We zijn op dit moment dus wereldkampioen in zonneracen! Tijdens de race in Australië rijdt Nuna met een gemiddelde snelheid van 95 km/h op alleen de energie van de zon.
Sinds augustus is er een geheel nieuw team gestart om de volgende zonneauto te ontwerpen en te bouwen, Nuna9. Met deze zonneauto willen we de volgende editie van de Bridgestone World Solar Challenge in 2017 gaan rijden. Momenteel zijn we nog bezig om Nuna9 in detail te ontwerpen, maar vanaf half februari zullen we aan de productiefase beginnen. Met een kleine crew hopen we in een paar maanden de gehele carbon body van Nuna9 met behulp van Aliancys te produceren in het Polymer Science Park. Wij hebben er ontzettend veel zin in om ons design in het echt te gaan maken!


 

Nieuwjaarsborrel en
update Proeftuin Recycling
17 januari 2017


Wij willen u hierbij graag uitnodigen voor de gecombineerde nieuwjaarsborrel en update van de proeftuin recycling op het Polymer Science Park. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 17 januari 2017.
 
De proeftuin recycling op het Polymer Science Park is inmiddels ruim een jaar onderweg. Op dit moment lopen er een aantal interessante en relevante onderzoeken binnen deze proeftuin die het in de toekomst mogelijk moeten maken om kunststoffen meer en beter te recyclen. Hierover willen wij u graag informeren.
 
Naast de update van de verschillende projecten die lopen, zal  Mark-Olof Dirksen ons meenemen in de reis die Philips onderneemt op het gebied van recycled plastics, en duurzame productontwikkeling.
Daarna is er ruim de mogelijkheid om het nieuwe jaar goed in te leiden onder het genot van een hapje en een drankje.
Voor meer informatie klik hier

Graag ontvangen wij vooraf uw aanmelding via M.vanderploeg@polymersciencepark.nl Introducees zijn welkom op deze bijeenkomst.
 

Het team van Polymer Science Park wenst u fijne feestdagen en een mooi en innovatief 2017!


Gaat u ook in 2017 met ons mee naar de top?
Copyright © 2014 Polymer Science Park, All rights reserved.

Onze gegevens zijn:
www.polymersciencepark.nl


Uitschrijven    Uw gegevens aanpassen 
 
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Web
Web
YouTube
YouTube