Polymer Science Park, nieuwsbrief december 2014
Bekijk deze email in uw browser

Deelnemersbijeenkomst

Op donderdag 11 december 2014 tijdens de deelnemersbijeenkomst is bekend gemaakt door Ineke van der Wal,voorzitter van het bestuur, dat per 1 januari 2015 Mireille Kinket directeur wordt van PSP.

Mireille Kinket is chemisch technoloog. Zij heeft een ruime ervaring in het bedrijfsleven en is tevens werkzaam geweest bij de Provincie Overijssel. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat zij de juiste persoon is om leiding te geven aan de verdere ontwikkeling en groei van activiteiten rond het Polymer Science Park. Tijdens de bijeenkomst werd kort ingegaan op een aantal punten uit het businessplan PSP 2015-2020.

Zo gaat PSP werken met een programmaraad, waarin naast vertegenwoordigers van Deltion, DSM, Wavin, Windesheim en de Universiteit Twente ook twee plekken beschikbaar zijn voor deelnemende MKB-ers. Dit om de betrokkenheid van deelnemers in het algemeen bij de projecten te vergroten.

Tevens wordt het bestuur van PSP, waarbij ieder lid verantwoordelijk wordt voor een bepaalde portefeuille (oa. financieel-juridisch, technisch inhoudelijk, HR), aangevuld met twee leden namens het deelnemende MKB.

Zoals uit de evaluatie onder de deelnemers naar voren kwam, is de toegevoegde waarde van PSP met name het bieden van een platform voor de deelnemers en een fysieke ontmoetingsplek van de deelnemers met elkaar en met het onderwijs. De Materials Cafés gaan het accent krijgen van kennisdelen: het bij elkaar in de keuken kijken en kennis opdoen over de projecten binnen PSP.

Ook voor de komende jaren blijft de doelstelling om meer deelnemers bij PSP te betrekken. Zeker voor wat betreft de focusgebieden: recycling, tapijtlijn en poedercoatlijn.  Waarbij het streven is om in de loop van 2015 de tapijtlijn en poedercoatlijn open te stellen voor deelnemers van PSP.

Met het team van PSP wensen wij u fijne feestdagen en zien wij uit naar een jaar waarin wij samen met u de doorgroei van PSP een feit maken.
Bent u als deelnemer van PSP geïnteresseerd in een plek in de programmaraad of het bestuur van PSP dan horen wij dat graag!
 

TEDx Zwolle "Climate Active Cities"

PSP is één van de 19 partners die deze TEDx mogelijk maakt. (Inter)nationale sprekers, verrassende  performers uit de kunst en cultuur en spannende side-events inspireren tot nieuwe ideeën voor waterrobuuste en klimaatbestendige steden. Wij je graag een ticket voor 28 januari? PSP heeft gratis tickets te vergeven dus wees er snel bij. Aanmelden bij Manita van der Ploeg m.vanderploeg@polymersciencepark.nl

Workshop EFRO dinsdag 13 januari 2015!

Op dinsdag 13 januari vindt er een workshop EFRO plaats waar wij in samenwerking met het EFRO-programmabureau, Kennispoort en Oost NV een toelichting gaan geven over de nieuwe EFRO periode en de mogelijkheden voor u om hiermee uw projecten gefinancierd te krijgen. Naar aller waarschijnlijkheid gaat de eerste EFRO-regeling open in maart 2015. Het is belangrijk om zo goed mogelijk inzicht te krijgen waar een eventuele EFRO-aanvraag aan moet voldoen en te bepalen of dit middel kansrijk voor u is. Daarvoor gaan wij graag verder met u in een workshop op het thema kunststoffen/recycling of in een workshop op het thema coatings in gesprek om te bepalen welke project ideeën er liggen en hoe we hier verder vorm en inhoud aan kunnen geven met elkaar om te komen tot een aanvraag voor een EFRO subsidie.

Datum: dinsdag 13 januari 2015
Start:    14:00 uur
Plaats:  PSP
Aanmelden bij
m.vanderploeg@polymersciencepark.nl 
 

Cursus Spuitgieten I van start

Op donderdag 27 november j.l. is er weer gestart met de cursus Spuitgieten I. Deze cursus wordt in samenwerking met Stodt Toekomsttechniek bij het Polymer Science Park verzorgd.
De cursus bestaat uit theorie- en praktijklessen die in 11 bijeenkomsten worden gegeven. Naast MBO’ers zijn er ook een aantal HBO’ers die deze cursus volgen.

Spuitgieten I is de opstapcursus naar een vakbekwame operator in de kunststofverwerkende industrie. Het is voor de tweede keer dat deze cursus op de locatie van Polymer Science Park in Zwolle wordt gegeven. Zowel theorie als praktijk wordt getoetst waarbij het theoriedeel wordt afgesloten met een officieel erkend theorie-examen (VAPRO-OVP, NRK erkend). Kandidaten voor toekomstige cursussen kunnen zich aanmelden bij mevrouw Reuver van STODT, a.reuver@stodt.nl.

Prettige feestdagen en een schitterend 2015

PSP wenst u allen een schitterend 2015.
Wij zijn vanaf 25 december 2
014 t/m 4 januari 2015 gesloten.
Copyright © 2014 Polymer Science Park, All rights reserved.

Onze gegevens zijn:
www.polymersciencepark.nl


Uitschrijven    Uw gegevens aanpassen 
 
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Web
Web
YouTube
YouTube