Innovatiecentrum voor toegepaste kunststoftechnologie

Rethink nieuwe kijk op kunststof en rubber

Het initiatief “Rethink: een nieuwe kijk op kunststof en rubber” is op 19 januari 2017 succesvol gelanceerd tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst van PlasticsEurope Nederland en NRK. Met Rethink zet de Nederlandse kunststof- en rubberindustrie een helder beeld neer van onze industrie en de actieve rol die het speelt binnen Nederland en de verduurzaming van onze samenleving.

In Rethink trekken NRK, PlasticsEurope Nederland en de ledenbedrijven in de branche samen op, waardoor we een breed draagvlak krijgen en gezamenlijk het beeld van de industrie kunnen vormgeven. De ledenbedrijven maken bijzondere en waardevolle producten en zien het als hun taak om dat op een zo duurzame en efficiënte manier te doen. We zijn er trots op om dat te laten zien!
Rethink behelst het actief in gesprek gaan over onze industrie, de juiste boodschappen uitdragen en de dialoog aangaan met onze belangrijkste stakeholders. Maar dat kunnen wij niet zonder uw steun en medewerking. Want u staat als bedrijf midden in de samenleving en wordt aangesproken over onze industrie en loopt aan tegen verschillende percepties, vragen en zorgen rondom het gebruik en effecten van onze producten.
Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er een beeld ontstaat van onze industrie, met de juiste aandacht en waardering die ze verdient! Voor meer informatie en de introductie van Rethink verwijzen wij naar de bijlage en de website (www.rethinkplastics.nl).

Het Rethink-initiatief staat onder de leiding van de leden van de beleidsgroep Communicatie/Public Affairs, bestaande uit vertegenwoordigers van de brancheverenigingen en de leden.
Tijdens de lancering vorige week werd een oproep gedaan aan alle leden van NRK en PlasticsEurope Nederland om zich aan te sluiten bij dit initiatief en onze gezamenlijke boodschap mee uit te dragen.
Diverse lidbedrijven hebben al aangegeven actief mee te willen doen met Rethink en aan de slag te gaan binnen hun eigen bedrijf en daarmee de standpunten van onze industrie te verstevigen.

We hebben verschillende instrumenten ontwikkeld om te helpen het juiste verhaal van onze industrie uit te dragen, zoals u op onze website kunt zien (www.rethinkplastics.nl). Al naar gelang de behoefte zullen we dit pakket in de toekomst verder uitbreiden en actualiseren.
Maar Rethink is meer dan een alleen een set aan documenten en dat willen wij graag in een persoonlijk gesprek verder toelichten.

Heeft u interesse in Rethink? Wij maken graag een afspraak met u. Mail naar Petra Ronda en Yolanda Boeters via info@rethinkplastics.nl