Innovatiecentrum voor toegepaste kunststoftechnologie

Missie & visie

Een ZeroWasteEconomy

De circulaire economie is een economisch systeem dat draait om efficiënt en effectief omgaan met grondstoffen. In de circulaire economie staat voor ons hoogwaardig hergebruik en recycling van kunststof producten en materialen centraal. Materiaalkeuze, ontwerp en propositie staan in dienst van een kringloop waarin producten, onderdelen en materialen na gebruik terug in de keten komen als volwaardige producten, halffabricaten of grondstoffen. Dit in tegenstelling tot het huidige lineaire systeem, waarin producten aan het einde van hun levensduur als afval worden beschouwd en worden vernietigd. Het gaat daarbij niet alleen om het materiaalgebruik en ontwerp van producten, maar ook om het borgen van het proces. Een bureaustoel die je uit elkaar kan halen is niet circulair als het aan het einde van de levensduur alsnog door de shredder gaat.

Door gebruik te maken van de laatste technologieën en onze innovatiekracht laten wij zien dat wij samen met het bedrijfsleven en kennispartners in staat zijn een belangrijke bijdrage te leveren aan een ZeroWasteEconomy.

Dit doen wij door belemmeringen weg te nemen om gerecyclede kunststoffen groots in te zetten en meerwaarde te creëren.

Met slimme producten en processen laten wij zien dat we belangrijk bijdragen aan het besparen van grondstof- en energiegebruik.

Als gemeenschappelijk belang met het onderwijs vervult het Polymer Science Park tevens een belangrijke rol in het opleiden van technisch vaardige medewerkers voor de toekomst.